Föreningen Boende mot 
buller i norra Sollentuna

2018

 
 

Senaste nytt

 1. Som ni (kanske?) märkt  är föreningen i praktiken nerlagd. Vi har några hundra kvar i kassan, de kommer att användas till att hålla webben igång ett tag till. Om någon är intresserad att ta över verksamheten så hör av er till den före detta styrelsen (mailadressen funkar ett tag till). Här följer dock info om ett par arrangemang i närtid som kanske kan vara av intresse!

 2. Infokväll på Arlanda (från Swedavia):
  Torsdagen den 29 november, klockan 18.00–19.30 bjuder Swedavia in till informationskväll om
  Stockholm Arlanda Airports verksamhet och utveckling.
  Besök oss på hotell Radisson Blu i Sky City, där representanter för Swedavia och LFV kommer att finnas på plats för att informera och svara på frågor.
  18.00–18.45: Arlandas flygplatsdirektör Peder Grunditz berättar om flygplatsens utveckling och därefter informerar LFV om hur flygtrafikledningen arbetar på Arlanda.
  18.45–19.30: Tid för diskussion, frågor och mingel. Swedavia bjuder på fika.
  Av utrymmesskäl har vi ett begränsat antal platser. Därför uppskattar vi om ni anmäler ert deltagande senast fredagen den 23 november på: https://om.events/grannmote/
  På vår registreringswebb har du också möjlighet att fylla i om det finns särskilda ämnes- områden som du vill ha mer information om.
  Om ni kommer med bil erbjuder vi parkering på någon av våra bomförsedda parkeringar. Åk fram till bommen, ta en infartsbiljett och parkera. Ta med dig biljetten och byt den mot en utfartsbiljett hos en av värdarna för kvällen.
  Varmt välkomna!

 3. Seminarium om icke-raka inflygningar 31 januari 2019
  Syftet med seminariet är att informera om utvecklingen av icke-raka inflygningar inom ramen för villkor 17 i miljötillståndet för Stockholm Arlanda Airport. Efter seminariet bjuder vi in till ett mingel där det kommer serveras dryck och lättare tilltugg.
  Tid: 15.00–18.00
  Plats: Radisson Blu SkyCity Hotel, Stockholm Arlanda Airport Mer information och kontakt:
  Anette Näs anette.nas@swedavia.se Telefon: 070 922 70 56
  Ida Larsson ida.larsson@swedavia.se Telefon: 073 867 74 21
  Välkommen!

 

Vi var en förening som arbetade för att förbättra boendemiljön i norra Sollentuna med avseende på buller-störningar från flyg, tåg och biltrafik.

Våra mål var att:

 1. verka för god boendemiljö specifikt med avseende på bullerminimering

 2. påverka andra föreningar, politiker, organisationer och myndigheter i syfte att få till stånd beslut och regler som minimerar buller i norra Sollentuna

 3. samverka med andra intressenter som delar föreningens mål

 4. agera som remissinstans i bullerfrågor

Problem med sidan? Kontakta webmaster@bullerfritt.se

Störd av flygbuller?

Ring Arlanda på

010-109 10 00!

Eller anmäl på webben, länk här!